How to Determine Your Kibbe Body Type

The Kibbe Body Types are a series of 13 body types, which are broken down into 5 families: romantics, classics, dramatics, naturals, and gamines. If you want to learn more about these types, check out my post An Overview of the Kibbe Body Types.

What I like about the Kibbe body types is that the clothing, makeup, and hair suggestions for each type aren’t trying to ‘correct’ things like in other body typing systems. Instead the suggestions are lines and silhouettes that coordinate with your body.

If you’re interested in this system, this post is a small test that will let you figure out your Kibbe body type. This test is largely based off of the one from Kibbe’s book Metamorphosis, but I have made a couple of changes for clarity’s sake.

To start, you need to be able to analyze your own body. If possible, take a picture of yourself in a swimsuit or underwear, and make sure that you’re standing straight, and that the camera is neither too high nor too low (around chest-level works well).

If you’re not comfortable taking a picture of yourself, then you can use a mirror for this test. I slightly prefer a mirror myself, since sometimes a camera’s lens can cause distortion, and it can be difficult to take a picture of oneself without anyone else helping.

Now that you’ve seen your body, it’s time to start the test.

Make sure you have a piece of paper where you can write down your answers to each question. Also, please make sure that you write down which section each answer is for! Even better is if you can write down which question each answer is for, but I understand if you’re not comfortable doing that.

For example, something like this will work well:
Bone Structure: 3B 1A
Flesh: 4D 1B
Facial Features: 2D 2E 2B

Instead of this:
1A 6B 6D 2E

That way, if you need help figuring out what your body type is, I can help you more easily. It will also help you figure things out if you’re confused between two or more body types.

Also, please choose the answer that best describes your body. Our bodies are more on a spectrum than in discreet shapes, so not every answer will fit perfectly, especially if you’re young and your body is still changing.


First we’ll start with the overall bone structure.

Overall Bone Structure.

1. How long is your vertical line?

Another way to ask is this, is how tall do you look? If you have a small head compared to your shoulders, you will look taller. If you have a large head compared to your shoulders, you will look shorter.

My vertical line is:

A) Long (I look taller than I actually am)
B) Moderately long (I look like I’m slightly taller than I actually am, but not by very much)
C) Moderate (I look to be my actual height)
D) Smallish (I look slightly shorter than my actual height)
E) Petite (I look shorter than I actually am)

2. What’s the shape of your shoulders?

Be careful about your posture when answering this question, as slouching can change the silhouette of your shoulders.

My shoulders are:

A) Sharp, narrow
B) Blunt, broad
C) Moderate, even
D) Sloped, tapered (can be a bit sharp, but still sloped)
E) Sloped, rounded

3. How long do your arms and legs look in comparison to your body?

This is in proportion to your body, specifically your torso. Even if you’re short, you can still have long legs or arms compared to your torso, and vice versa. If you’re not sure how to check this, just put your arms to the sides of your body, and see how far down your thigh your fingertips end.

Answer C will end at about the halfway length of your thighs, so if you have shorter arms, you’re answer E or D, if you have longer arms, you’re answer A or B.

Make sure to relax your arms while doing this, as stretching them out will make them seem longer than they are.

My arms and legs are:

A) Elongated, narrow
B) Elongated, broad
C) Moderate, even in proportion to my height and torso
D) Small, slightly short
E) Small, very short in proportion to my height and torso

4. What are the size and shape of your hands and feet in comparison to the rest of your body?

My hands and feet are:

A) Long, narrow
B) Large, broad
C) Moderate, neither very large nor very small
D) Small, narrow, delicate
E) Small, slightly wide


Next we have the flesh on your body. Please note, that body fat doesn’t effect this answer. This is about the overall look of your flesh, your skin and muscles.

As an example as to why: some people have very soft and puffy cheeks, even when underweight. Other people have very tight skin on their cheekbones, even when overweight.

If you’re still curious about this, here’s a video that explains why body fat doesn’t effect your Kibbe body type. It’s by Merriam Style, one of my favorite ‘Kibbe Body Types’ YouTubers, and she has wonderful content that analyzes all the different body types.

Flesh on the Body.

5. What’s the overall shape of your body?

This question takes into account both how your torso, waist, and hips look, and also the general look of your arms and legs. We’ll be getting into some specifics soon though, so if you’re confused by this question, try returning to it after doing the next few questions.

The overall shape of my body is:

A) Long, lean, dry
B) Broad, tending toward muscular
C) Moderate, even
D) Shapely, a delicate hourglass
E) Very soft, lushly curved, a ripe hourglass

6. What’s the shape of your bust line, or upper torso?

This question refers to the shape of the bust, and also includes some descriptions for gaining weight, since some body types gain flesh here easily. The actual cup size of your bra doesn’t matter here, since the bust line is relative to the shape of your body.

The overall shape of my bust line is:

A) Flat, taut (I never seem to add flesh here, even when overweight)
B) Wide, broad (I add a little flesh here when overweight, but not very much)
C) Moderate, in even proportion to my waist and hips
D) Shapely, curved, more prominent then my waistline (I tend to add flesh here when overweight)
E) Very prominent (whether I’m thin or heavy, I’m always busty)

7. What’s the shape of your waistline?

Again, this question is in proportion to the bust and hips.

The overall shape of my waistline is:

A) Elongated, but boyishly tapered (even when overweight)
B) Elongated, but broad
C) Moderate, slightly defined
D) Very small in proportion to my bust and hips
E) Softly defined, but tends to be slightly wide

8. What’s the overall shape of your hips?

Like the last two questions, this question is in proportion to the rest of your body.

The overall shape of my hips is:

A) Tapered, straight, narrow (but I do thicken here when overweight)
B) Straight, slightly tapered, and slightly wide (weight collects on the hips)
C) Moderate, in even proportion to my bust and waist
D) Shapely and rounded, more pronounced then my waistline
E) Extremely soft and rounded (whatever my weight is)

9. What best describes the flesh on your upper arms and thighs?

One good way to test this is to feel the flesh on your upper arms and thighs. I work out almost every day and I’m very thin, but my flesh is still squishy and soft, therefore I have answer D flesh.

The flesh on my upper arms and thighs are:

A) Long, slender, sinewy
B) Elongated, tending towards muscular
C) Moderate
D) Soft, slightly short
E) Very soft, slightly wide and fleshy


Now we have the facial features. Make sure that you aren’t wearing heavy makeup that would interfere with seeing the shape of facial features, such as contouring, or overly lined lips.

Facial Features.

10. What’s the shape of your jawline?

My jawline is:

A) Sharp, either very pointed or very square
B) Broad, blunt, slightly wide
C) Moderate, neither wide, sharp, nor rounded
D) Delicate, tapered, or slightly narrow
E) Rounded or softly wide

11. What’s the shape of your nose?

In the picture below, it may be a bit difficult to see the difference between the B option and the E option. That’s because the difference is in the bridge of the nose. B noses that broad and wide bridges, E noses have smaller and rounder bridges.

My nose is:

A) Sharp or prominent
B) Broad or blunt, on the large side
C) Moderate (not very large or small, not very rounded or sharp)
D) Delicate, tapered, narrow
E) Rounded or softly wide

12. What’s the shape of your cheekbones?

Ignore the flesh of your cheeks and look just at the shape of your cheekbones for this question. You may need to feel the bones to get your answer, especially if you have very full flesh.

My cheekbones are:

A) High and prominent
B) Wide
C) Moderate
D) Delicate, narrow, and slightly rounded
E) Rounded

13. What’s the shape of your eyes?

My eyes are:

A) Narrow, straight, closely spaced
B) Narrow, straight, widely spaced
C) Evenly spaced, moderately sized
D) Rounded or upturned, slightly close together
E) Very round and very large

14. What’s the shape of your lips?

My lips are:

A) Straight, narrow (possibly described as thin lips)
B) Straight, strong, broad (but not full)
C) Moderate, even (not very straight, but not very full)
D) Slightly full and rounded
E) Very full and very rounded

15. What best describes the flesh on your cheekbones?

Remember, this isn’t the bone itself, but the skin and muscle that covers it.

My cheeks are:

A) Flat and taut (and tend to stay tight when overweight)
B) Fairly tight or muscular, but I tend to get a bit puffy when I put on weight
C) Moderate, slightly soft
D) Soft and fleshy (gets very full with excess weight)
E) Very round and fleshy (stays round and fleshy even when thin or underweight)

Normally there is also a question about hair texture and curliness, but since hair can be manipulated so easily with curlers, straight irons, extensions, etc. I prefer to disregard this question.

Now let’s move on to the results, on the next page!

544 thoughts on “How to Determine Your Kibbe Body Type

  1. Hii, I have to say that I love your blog, and I have been studied kibbe body for a while, and I think myself as a pure gamine, but I have some doubts because sometimes I don’t see my face as gamine because I don’t have prominent bones on my face, actually my face is are very round i have very yin face and I don’t think I look good on very small clothes, can you have a look on my results:

    bone structure: 1b 2a 3a 4c

    flesh: 5a 6a 7c 8b 9a

    facial features: 10e 11d 12b 13e 14c 15e

    A=5
    B=3
    C=3
    D=1
    E=3

    Like

    1. Hey Rebekah
      Thanks for all that your doing here (your amazing) and I hope you can help me out. My results –
      Bone- 1A/1B/2C
      Flesh- 1B/1E/3D
      Face- 1C/1D/2B/2A
      Thanks a bunch!!

      Like

  2. Hi, Rebecca,

    Second try for leaving a comment, so hopefully this one will go through. Hahaha

    Bone structure -2e, 1d, 2 b
    Flesh- 4e, 1c
    Facial features- either 3d, 2e, 1c or 2d, 2e, 1c, 1b. The eye question didn’t have a matching answer, because mine are widely spaced, moderately large, slightly upturned.

    Mentally, I’ve been leaning R because of the number of R answers, but because I also have a number of D, could be TR… and somewhat large hands and feet have led to others automatically saying SN. I have also had one suggestion of SG, but they’re not my best lines.

    Thoughts?

    Like

    1. Thanks for commenting with your results, HLC! I’d say you’re either a romantic or theatrical romantic, it’s difficult to tell based solely on your results, but I’m leaning more towards romantic. You don’t have enough B answers to be a SN, but you also don’t have enough mixing of structured/soft answers to be SG either.

      I suggest taking a look at some romantic lines and theatrical romantic lines and choosing which ones you prefer. Here are the links to my Pinterest boards:
      R: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/rounded-body-type/
      TR: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/structured-rounded-body-type/

      Like

  3. Hey Rebekah! I appreciate the fact that you’re helping everyone figure out their type but I’m also at lost here, unfortunately. I really don’t know where I stand. But here are my results from the test that I took from your helpful post!

    Overall bone structure: 3A 1B
    Flesh on the body: 4D 1A
    Facial features: 5C 1D

    I would appreciate your reply. Have a lovely one!

    Like

  4. Hi there, mine is:

    Bone Structure
    1C 2B 3C 4E

    Flesh
    5D 6C 7D 8D 9C

    Facial Features
    10D 11E 12B 13A 14C 15B

    Kindly assist me
    Many thanks

    Like

  5. Hi! I go back and forth on my results all the time. Can you please help me? I think I’m a soft classic but I can pull of more details and patterns than what is normally suggested and while soft classic looks are nice looking on me sometimes it looks under done. Thank you!

    Bone structure 3c 1d

    Flesh 1c 1d 3e

    Face 1a 2c 2d

    Like

  6. Hi!

    I got
    Bone 2C 1D 1 E
    Flesh 2D 2E 1C
    Face 3D 3C

    So am I soft classic or theatrical romantic?

    I’m quite small (159cm that’s 5 foot 2 I guess?), but really pack on the ‘fat’ and I’m soft always. Never had any muscle showing regardless of my weigh. My torso is short but I I’m not petite.

    Thanks!

    Like

  7. Hi,
    I would like to know about my body type as I could not find the combinations in the descriptions and comments. Here is what I got on taking this test:
    Bone: 2D’s, 1A and 1C
    Flesh: 3C’s, 1D and 1E
    Face: 3B’s 2D’s and 1E

    Thank you in advance !

    Like

  8. Hello, can you help me please? I’m a bit confused by my results. I did the quizz twice and can’t really say what type I am.
    I got :
    Bones structure : 3C 1E
    Flesh: 2C 2B 1E
    Facial structure: 3B 2E.
    So I got 5B 5C and 4E
    I can’t say if I’m a soft natural or a
    Soft gamine of a soft classic.
    I feel like I dress better in soft classic clothes but I also find myself on the soft gamine category.

    Like

    1. Thanks for commenting, Antsa Ramia! You definitely have an interesting set of results, and because you have an equal mix of C and B answers, I suggest you take a look at dramatic classic lines. Here’s the link to my dramatic classic board: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/structured-blended-body-type/

      If dramatic classic lines don’t seem to do anything for you, then you can also take a look at some soft natural lines: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/soft-beveled-body-type/

      Like

  9. Hey Rebekah!
    I”m also a Rebecca, but spelt the right way ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    Anyways, I’m bouncing back and forth between a soft gamine and theatrical romantic, and can’t figure it out.

    Bone structure: 1b 2b 3c 4d
    Flesh: 5d 6c 7d 8c 9d
    Face: 10d 11b (I have a big nose, and have no clue what it is. It’s like a triangle) 12d 13c 14c 15d

    Like

    1. Thanks for commenting, Rebecca! It’s always a pleasure to meet someone with such a beautiful name. 😉

      You have the just the correct ratio of answers to be theatrical romantic. I find that theatrical romantics generally have 2-3 yang answers, and since you have 3 B answers with a majority of D answers, I’d say you’re definitely a theatrical romantic! Here’s the link to my TR board: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/structured-rounded-body-type/

      Like

  10. Hi Rebekah!

    Thanks for this quiz- I am super intrigued by the kibbe system and figuring out my body type. I am having trouble deciding between a romantic and soft classic body type.

    Bone structure: 2B 2C
    Flesh: 1D 4E
    Facial Features- 1D 1E 2A 2C

    Would love to hear your thoughts!

    Like

  11. Hi! I’m very grateful that you’ve done this blog, but I’m still somewhat confused… So, could you clarify my doubts??

    Bone Structure: 1-c 2-d 1-E
    Flesh: 3-c 1-d 1- E
    Face- 3-c 1-b 1-d
    Btw, I’m not a native English speaker… So, I’m sorry if I have some errors…

    Like

  12. Hello Rebekah,

    Thank you for helping us ladies to firgure our types out.
    I think that i am a soft classic but I have some doubt about it.
    I tend to look broad despite my medium lengt. I also have really small ears. also I kind of look more straight the focus is always more on my hips, altough i have some bust.

    my results are
    1c 2b 3c 4d

    5b 6d 7c 8d 9e

    10c 11e 12d 13c 14c 15c

    thank you

    Like

  13. Thank you for your post! I believe I am Soft Classic, but keep reading that they aren’t tall. Most of my features match, but I am 5’9” (175 cm). Here were my results:

    Overall bone structure
    1B 2B 3C 4E

    Flesh
    5D 6D 7C 8D 9E

    Face
    10C 11D 12D 13C 14C 15C

    Total count: A=0, B=2, C=6, D=5, E2

    I would really appreciate your help!

    Like

    1. Thanks for commenting, Masha! I agree, I think you’re a soft classic. Height is only one feature, so it’s fine if it doesn’t match the general description of your body type. I’m in the opposite situation: I’m a dramatic classic but I’m only 5’2″. Since it’s about the overall balance of the features, it’s fine (and surprisingly common) to have one or two features that don’t seem to match up.

      Here’s the link to my soft classic Pinterest board: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/soft-blended-body-type/

      Like

  14. Thank you very much for your post it was very helpful and enlightening about kibbe’s body types. So my results were:
    B.s : c,d,c,d
    F:e, e, e, e, e
    Ff: e, d, d, d, c
    I have a question, I’m chubby and my weight is almost evenly proportioned, weight’s gathering mainly on my arms, hips and the rest of my body but tends to the wide side with some softness, does this change any of my answers?

    Like

    1. Thanks for commenting with your results, Fotini! And sorry for the delay in response, I needed some time off before my upcoming surgery.

      I took a look at your results, and I think you’re a romantic. With flesh it can be a little difficult to tell. If everything is evenly proportioned then it has an overall balance of C. If it’s soft and wide, perhaps more of an hourglass shape, than the overall balance is D or E.

      Here’s the link to my romantic Pinterest board: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/rounded-body-type/

      Like

  15. Hi Rebekah 🙂
    I think I’m a classic, but I’m not sure!
    would you mind looking at my results and sharing your opinion? thank you!!
    1c, 2b, 3a 4c (body)

    5c,6a,7c, 8c, 9d (flesh)

    10c, 11e, 12a, 13c, 14c, 15c

    overall: A=3, B=1, C=9, D=1, E=1
    I’m pretty tall (5’9″) so i had thought I was dramatic, but now I’m not sure

    Thanks so much for this content, it’s super helpful!
    Maggie

    Like

  16. Hello Rebekah,
    Great job with adding pictures to illustrate the sense of the questions. Owing to it I was able to answer the questions (and I hope I got the right idea about choosing the correct answer).
    The results showed I should be SC, however, I am not entirely sure this is correct. Could you please verify whether I was right?
    1c 2b 3d 4d

    5c 6c 7c 8c 9d

    10b 11b 12b 13d 14c 15d

    Total
    b 4
    c 6
    d 5

    I hope your answer would help a lot!

    Like

    1. Thank you, Meggie! Sorry for the delay in response, I needed a bit of time off before my upcoming surgery.

      I took a look at your results, and they do have the balance of a soft classic, however the distribution of your results is more similar to soft natural. I suggest taking a look at both some SC and some SN lines and seeing which you prefer.

      Here are the links to my soft classic and soft natural Pinterest boards:
      SC: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/soft-blended-body-type/
      SN: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/soft-beveled-body-type/

      Like

  17. Hey there, I would like to see which type I am, because I’m getting a bit confused with my results. Here are my results:

    Bone structure: 1D, 2C, 3C, 4A
    Flesh: 5D, 6E, 7D, 8C, 9C
    Face: 10B, 11E, 12A, 13E, 14D, 15C

    Total counts are
    A= 2
    B= 1
    C=5
    D=4
    E=2

    Thanks in advance for your help!

    Like

  18. Hi Rebekah, thanks for taking the time to help us out find our types! I’m trying to figure mine out but I’m having trouble, hopefully you can help me. I have a lot of D answers like a theatrical romantic but half of them are a mix of C/E so I’m not sure.

    My answers:

    Bone: 1c 1d 2e
    Flesh: 1c 2d 2e
    Facial: 2c 4d

    I’d love to hear your thoughts!

    Like

    1. Thanks for commenting, Sonja! Sorry for the delay in getting to your comment, I needed a bit of time off before my upcoming surgery.

      I would say you’re a theatrical romantic based on your results. It’s not uncommon for theatrical romantics to have some miscellaneous C or E answers, so your overall balance is still that of a TR. Here’s the link to my theatrical romantic Pinterest board: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/structured-rounded-body-type/

      Like

  19. Hi Rebekah,
    Thanks so much for your test with all the helpful pictures!
    I’m very confused about the results I got because I don’t seem to fit in any of the categories. I would be very glad if you can help me.

    My results are:

    Overall Bone Structure: 1A 1B 1C 1D
    Flesh on the Body: 2A 2C 1D
    Face: 1B 2C 3D

    Total: 3A 2B 5C 5D

    Like

    1. Thanks for commenting with your results, Kalinkho! Sorry for the delay in replying, I needed a bit of time off before my upcoming surgery.

      Based on your results, I’d say you’re right on the cusp between being a gamine and a classic. I suggest taking a look at some gamine lines and classic lines and seeing which you prefer.

      Here are the links to both my gamine and classic boards:
      G: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/mixed-body-type/
      C: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/blended-body-type/

      Like

  20. Hi Rebekah!

    I am struggling to define my type. Would you please help me?

    1B 2B 3B 4D

    5C 6D 7C 8C 9C

    10C 11B 12D 13D 14D 15D

    I gotten almost equal Cs and Ds and some Bs and I don’t understand what that would mean…

    Thank you!

    Like

  21. Hi! I am completely confused… It would be so great if you could help! 🙂

    My answers are:

    Overall bone structure
    1B 2C 3A 4C

    Flesh
    5B 6A 7C 8D 9B

    Face
    10C 11C 12C 13D 14D 15D

    Thanks!

    Like

    1. Also, I should add that I am 1.78cm, so I thought I must be Flamboyant Natural, but when I look at my body it is not that ‘yang’, to be honest… and my face is definitely more ‘yin’ I would say, but who knows…! 😀

      Like

    2. Thanks for commenting, Visnja! Sorry about the delay in responding, I needed a bit of time away before my upcoming surgery.

      Based on your results, I’d say you’re a dramatic classic. It’s not uncommon to have a few miscellaneous answers that don’t seem to fit in with your results (I’m also a dramatic classic with a few soft answers). Here’s the link to my dramatic classic board: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/structured-blended-body-type/

      Like

      1. Thank you so so much!! It is nice of you to share knowledge with all of us! I am sending you my good thoughts, get well soon and take care ❤️

        Like

  22. Hi Rebekah,

    I find your articles very interesting.

    Being a french girl, I never heard of the Kibbe body types. I tried to take the test and respond as accurately as possible…
    Here are my results:
    Bone structure : 1B 2B 3C 4A
    Flesh : 5C 6C 7C 8C 9D
    Facial Features: 10D 11A 12A 13E 14C 15D

    Language being possibly an obstacle in my taking this test, I would appreciate to have your opinion…Having 6 C overall, I guess I’m a classic ? I’m not sure to recognize myself in this particular body type…

    What do you think?

    Like

  23. hey! i discovered kibbes test 2 weeks ago and i have been obsessed about it ever since, however I can’t seem to get my body type correctly. this is my fifth attempt and i get more and more puzzled by this test every time I do it.
    I am going to share my results to see if maybe you can shine a little bit of light on me.
    Btw I am a trans woman, never gotten hormone therapy nor surgery of any kind, this might be an important information i guess.

    bone structure: 1c 2d 3a 4b (like????)
    also i guess i could change the first answer to maybe an A cause I am 5″11 and im always on heels so people always see me as gigantic but when im not in heels that doesnt happen that dramatically (no pun intended lol)

    flesh: 5a 6a 7a 8a 9a

    face: 10e 11b 12d 13c 14d 15d

    so overall i have mora A answers therefore i could be a dramatic (i would love to be a dramatic) but my face has very soft and rounded shapes so i get very confused, please help meeee
    my instagram is @naomilouiefarias if you maybe wanna take a look to see if i maybe got ant answer wrong.

    Like

  24. Hi Rebekah!

    My results are:

    – Bone: 3A 1C (Yang)
    – Flesh: 2B 3D (Yin)
    – Face: 1A 1B 1C 1D 2E (Yin)

    I don’t know how to interpret the “C” results because they’re neutral, isn’t it? In my case, those answers correspond to my vertical line and the shape of my eyes.

    4A 3B 2C 4D 2E … (7 A/B and 6 D/E) Does it have sense that am I a Soft Dramatic or a Flamboyant Gamine? How difficult, they’re super different body types! Which is the difference between these two?

    Anyway, thank you very much for all the information you give us. I would love it to know your opinion.

    xoxo,

    Laura

    Liked by 1 person

      1. Oh! Thank you very much for your response, I hope you are well ☺️!. I had never considered being a Flamboyant Gamine … it’s hard to see myself like that. Although I don’t look like an “A” or “B” vertical line, I’m 171cm (5feet7inches) and I have a “D” bust … despite of this, can I still be an FG?

        Like

  25. Hi Rebekah!

    I’ve got 2C, 1D and 1B for bone structure

    2C, 2B and 1E for flesh on body

    and lastly I’ve got 4E, 1D and 1C for facial features.

    So I’m very confused for which of the types I am hahahah

    I would really appreciate your help§

    Like

  26. Hi, I’m having a hard time figuring out which kibbe type I am, I would love some help!

    Body: 1b, 2d, 3d, 4e, 5c, 6d, 7c, 8c, 9d

    Facial features: 10e, 11e, 12d, 13e, 14e, 15d

    Like

  27. Hey! This article is really helpful. However I’m still unable to figure out my type.
    My counts are
    Bone Structure: 2B 2C
    Flesh: 4D 1C
    Facial Features: 2C 2E 2D
    I’m super confused. It would be really great if you could help out! Thanks!
    (Sorry for any grammatical mistakes, english is not my first language)

    Like

  28. Love this post! I think I’m a soft classic possibly but people do tend to make comments on me being petite since I’m only 5’2″ and definitely on the thinner side. I get comments like, “Oh Lex, you’re so thin!” or “You’re so petite.” (especially when I stand next to my husband who is a whole foot taller than me).

    I’d say my body is fairly proportionate though and my facial features are soft but symmetrical.

    Results below:
    Results
    Overall Bone Structure:
    1-B, 2-C, 1-D

    Flesh on the Body
    1-B, 4-C

    Facial Features:
    3-D, 3-E

    Results: Soft Classic
    A: 0
    B: 2
    C: 6
    D: 4
    E: 3

    Thoughts?

    Like

    1. Thanks for commenting, Lex! Sorry about the late reply, I needed a bit of time off before my upcoming surgery.

      Based on your results, I’d say you are a soft classic. I’m a dramatic classic, who also gets a lot of petite comments, since at 5’2″ I’m basically what would happen if you took any other dramatic classic and scaled her down to that height. XD

      Here’s the link to my soft classic Pinterest board: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/soft-blended-body-type/

      Like

  29. I’m not sure what I am.
    I got 6Bs, 5 Cs, 3Ds and only one E. But I am confused with questions 1, 3 and 10, not sure what I am in those questions. I am almost 1.70m tall, but people think I’m taller don’t know why. I am overweight so I thought I was more rounded but I have wide shoulders and wide cheekbones and my face narrows towards my chin. My hands are not that big, maybe a bit of fat on my fingers, but I am a size 8 UK shoe triple EEE because my feet are wide.I discarded gamine, classic and dramatic. I think it’s some sort of natural or romantic, even thought I’m not petite at all or look short

    Like

  30. Hi Rebekah,

    Thank you for this post.

    I got these results:

    Bone Structure: 1B, 3A
    Flesh: 5A
    Face: 2E, 2D, 1C, 1A

    If it wasn’t for my face, I’d say I am Dramatic, but my eyes are rather large and round and overall my facial features aren’t sharp and narrow at all. My body also doesn’t fit what I’ve seen for Soft Dramatic so far (for example in this video: https://youtu.be/hkf33PHuD-c). I’ve also considered Flamboyant Gamine, but I might be too tall (I’m 5’7) and I’m rather slender than petite. Generally I’ve been wondering how this body type system works the best when your face would be a different type than the rest of your body. Thank you in advance

    Like

    1. Thanks for commenting with your results, Abra! Based on them, and your description of yourself, I’d say you’re a flamboyant gamine. You’re not too tall to be a gamine, and there are some pretty slender flamboyant gamines. Here’s the link to my FG Pinterest board: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/structured-mixed-body-type/

      As for your face not matching the body type question, I find that Merriam Style’s video on the topic is quite informative. Here’s the link to it: https://www.youtube.com/watch?v=SqC-gvYFhbg

      Like

  31. Hi! I am super confused and thinking I might be soft gamine, theatrical romantic or soft classic. I tend am pretty small (160 cm), tend to get muscular easily when working out, but at the same time I am always soft even when skinny. Always tend to have bigger bust compared to my body. My test results are pretty equally C and D.
    1C 2B 3D 4D
    5D 6D 7D 8C 9C
    10D 11C 12B 13D 14C 15E
    Total score: B-2, C-5, D-7, E-1

    Thank you for your work, it tends to be tricky to figure out between the types.

    Like

  32. Hi Rebekah! I love your take on the quiz, it’s much more easier to understand than some I have been seen on different websites, if I have only one more D than I have C what does that make me? I know it’s supposed to be theatrical romantic but I don’t have any A’s at all and my hands and feet are not necessarily small nor I have a petite body (medium sized bones, size 8 US shoes, height is 5’5″) but my waist is extremely defined so that does fit in the theatrical romantic category, can I still be theatrical romantic even if it’s only by 1 result and I’m not petite? Thanks in advance. ♥

    Like

    1. Thanks for your comment, Jennifer! I’d say you’re right on the cusp of theatrical romantic and soft classic, but leaning more towards theatrical romantic. I know that it can be kind of difficult to figure out your type when you have pretty much only one answers swinging the vote, but that just means you’ll look great in both types of lines!

      Here’s the link to my theatrical romantic Pinterest board: https://www.pinterest.ca/cozyrebekah/structured-rounded-body-type/

      Like

  33. Hi Rebekah, I hope your surgery went well! If you are primarily C, but with some A in the flesh, but some D in the facial, what does that do, do you think? It’s like a soft classic face on a dramatic classic body – does that average out to regular Classic, or does one take precedence? Thanks:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s